Ingyenes országos meggyosztás és Éttermi meggy napok a magyar termelőktől!

Kelt: 2016.06.30 Kovács Gergely

Ingyenes országos meggyosztás és Éttermi meggy napok a magyar termelőktől! A tavalyi zajos siker után idén még több lehetőséget kínálnak a magyar meggytermelők, meggytermelő TÉSZ-ek e csodálatos gyümölccsel való találkozásra. Kóstolja meg frissen a meggyosztásokon, keressen fel egy éttermet a különleges meggyes fogásokért!

Csütörtök reggeltől szombat délutánig Budapesten és 25 vidéki városban osztanak szét a termelők mintegy 50 000 adagot a népgyógyászat egyik legkedveltebb gyümölcséből. A hostessek mellett sok helyen a termelők is jelen vannak, hogy személyesen válaszolhassanak a meggyel kapcsolatos kérdésekre. Céljuk egyszerű, kóstolják meg minél többen a friss gyümölcsöt, ízleljék meg és ne felejtsék a meggy fanyar, pompás ízét.

Párhuzamosan a meggyosztással kezdődik a kísérleti jelleggel idén induló Éttermi meggy napok akció, mely keretében a csatlakozó éttermek hagyományos vagy éppen különleges meggyes ételekkel várják a gasztronómia szerelmeseit. Tárkonyos meggyleves, nagymama meggyes pitéje vagy csak egy pohár frissen préselt meggylé? Mindenki megtalálhatja a kedvére valót!
A hagyományok mellett ma már nemzetközi kutatások is bizonyítják a hazánkban termő meggy egyedülálló minőségét. Egyik legnépszerűbb gyümölcsünk a legerősebb természetes vírusirtó, serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést.

„Világszerte elismerik a magyar meggy különlegesen finom ízét, kimagasló beltartalmi értékeit, hazánkban mégis generációk nőnek fel meggy nélkül. Európa egyik legjelentősebb meggytermelő országaként kiemelt figyelmet kell fordítanunk rá, hogy a meggy mindenki számára elérhető legyen! A boltokban kapható akár 800 forintos, sokszor megkérdőjelezhető minőségű tucatáru mellett fontos, hogy a vásárlók közvetlenül megtalálják a termelőket. 3 éve zajlanak belföldön és világszerte is egyre több helyen a meggytermelő TÉSZ-ek összefogásával megvalósuló marketingakciók, hogy a csodálatos magyar meggy az őt megillető helyre kerüljön a gyümölcsök piacán, a családok asztalán!” – mondta el Csizmadia György a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet alelnöke.

Az osztás részletei, az éttermek listája, a pontos helyszínek és időpontok listája július 1-től elérhető a www.fruitmarketing.hu és a www.ezerkert.hu weboldalakon, valamint a Fruitmarketing Kft. Facebook oldalán.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Foci Kiállítás 2016 - Budapest - Millenáris - Jegyek itt!
Gooól! címmel nyílik Nemzetközi Focikiállítás Budapesten 2016. június 22-én. Mez gyűjtemény, kupák, néhány Aranycsapat relikvia és még számtalan érdekesség. Belépőjegy, jegyárak és minden amit tudni lehet a Football kiállításról.
56-os musical az Operettszínházban - Lady musical jegyek itt!
Mészáros Árpád Zsolt, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Szinetár Dóra, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi és Peller Anna főszereplésével érkezik a Lady Budapest musical az Oeprettszínházba.
Vivaldianno koncert a Papp László Sportarénában - Jegyek itt!
A Vivaldianno 2016. november 13-án Vivaldi zenéjével érkezik Budapestre a Papp László Sportarénába.
Magna Cum Laude koncert 2016 - Margitsziget - Jegyek itt!
2016. augusztus 25-én Budapesten a Magyar Virtuózok Kamarazenekar közreműködésével ad koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Magna Cum Laude. A szimfonikusokkal közös budapesti koncert igazán egyedi élmény lesz majd.
Fenyő koncert a Margitszigeten 2016-ban  - Jegyek itt!
Fenyő Miklós koncertezik 2017. augusztus 27.én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Kiderült, hogy kik lépnek fel Nicki Minaj előtt Budapesten!
2019. február 25-én Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet Nicki Minaj.
Leonardo da Vinci kiállítás 2019 - Jegyek itt!
Leonardo da Vinci: Művész–Feltaláló–Zseni címmel nyílik interaktív kiállítás a Király utcában. Budapesten a Mona Lisa, Az utolsó vacsora, az Angyali üdvözlet, a Madonna és még számtalan kép reprodukciója. VR szemüvegek segítségével akár ...

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x