Szerelmesek köve a Badacsonyban!

Kelt: 2014.04.28 KultúraInfo

Szerelmesek köve a Badacsonyban! Május 1-én a Nyitott Balaton program sorozat keretében várják a szerelmes párokat.

A Nyitott Balaton elnevezésű rendezvénysorozat részeként várja a szerelmesek köve a látogatókat. Szerelem, szerelem, szerelem…. Az egész világon népszerűek azok a helyek, melyek a szerelemhez kötődnek. Természetesen ebből a Badacsony sem marad ki, hiszen a hegy déli lejtőjén a Szegedy Róza Ház felett találjuk a szerelmet hozó badacsonyi Rózsakövet.A hagyomány szerint, ha egy fiú és egy lány leül erre a kőre, háttal a Balatonnak, még abban az esztendőben jegyesek lesznek. A kő története még a XVIII. századba nyúlik vissza, nevét Kisfaludy Sándor feleségéről, Szegedy Rózáról kapta, a hiedelmek szerint ugyanis ők ketten szívesen pihentek meg együtt ezen a hegy oldaláról legördült bazaltkövön, amely így az örök szerelem egyik jelképévé vált. E legenda köré szerveződik a pünkösdi eljegyzés rendezvény is, melyet minden évben Pünkösd vasárnap tart a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület.

Ajánljuk a cikk alatti kapcsolódó híreket is!

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Egy vers, ami rekord sebességgel terjed!
Egy vers terjed a neten, amit mindenkinek érdemes megnéznie és elgondolkoznia rajta. Kathy versének címe "A te feladatod".
Flippermúzeum Budapesten! Jegyek itt!
Magyarország első és Európa legnagyobb, folyamatosan működő interaktív flipper kiállítása. 130 gépet próbálhat ki a látogató a kiállításon. A kiállítás egész évben nyitva tart.
Új bemutatóra készül az Operettszínház
Federico Fellini Oscar-díjas 8 és ½ című remekműve a filmtörténet első rendezői önvallomása, egy zseniális és újító alkotás, ami nagy hatást gyakorolt más művészekre is.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x