Sziget Eye - 2014-ben is forog Budapest óriáskereke - Van aki INGYEN veheti igénybe idén

Kelt: 2014.05.26 kovacsad

Sziget Eye - 2014-ben is forog Budapest óriáskereke - Van aki INGYEN veheti igénybe idén Vannak akik ingyen is igénybe vehetik idén a Budapesten felállításra kerülő óriáskereket a Sziget Eyet. A Sziget Eye 2014-ben már hosszabb időre lesz az Erzsébet téren.

Nagy örömmel fogadta mindenki a hírt, hogy a Budapest Eye néven is emlegetett óriáskerék az Erzsébet téren újra felállításra kerül. A Sziget Eye 2014-ben is várhatóan az egyik legkedveltebb turisztikai célpont lesz a megújult tér közepén. A 65 méter magas óriáskereket az idén nem szállítják ki a Sziget fesztiválra, de ott is lesz egy kisebb szerkezet. Az óriáskerék paraméterei megegyeznek a tavalyival, ugyanaz a gyártó is. Jelenleg ez a 65 méter magas építmény a legnagyobb a hasonló, ideiglenesen telepíthető eszközök közül Európában. Maximális kapacitása 332 fő, a menetidő átlagosan tíz perc - mondta Gerendai Károly, a Sziget fesztivál főszervezője a hétfői sajtótájékoztatón. 

A vasárnaptól már működő Sziget Eye összesen 41 darab nyolcfős, légkondicionált zárt kabinnal, valamint egy négyfős VIP-kabinnal működik. Alkotóelemeit 24 konténerben szállították a helyszínre, ahol daruk segítségével tizenöt ember építette nyolc nap alatt. Működése egy elektromágneses rendszernek köszönhetően zajmentes. Puskás András V. kerületi polgármester-helyettes kiemelte: a Sziget Eye a Főváros a Belváros támogatásával működik. Mint fogalmazott, az óriáskerék sikeres együttműködése a magánszektornak és az önkormányzati világnak.

"Az a dolgunk, hogy olyan attrakciókat hozzunk a belvárosba, amelyekre méltán lehetnek büszkék az V. kerületiek, a budapestiek és az idelátogató turisták. Az óriáskerék korosztálytól függetlenül mindenkinek szól" - fogalmazott Puskás András. A Sziget szervezésében először 2012-ben állítottak fel egy óriáskereket, a fesztivál területén. Tavaly júniustól hat héten át működött az Erzsébet téren a mostanihoz hasonló méretű óriáskerék, majd lebontották és a látványosság augusztusban áttelepült a Hajógyári-szigetre.

Az óriáskerék vasárnaptól csütörtökig 10-től 24 óráig, péntekenként és szombatonként 10-től éjjel 2 óráig üzemel a belvárosban. Kedvezményesen használhatják a Sziget Eye-t a 140 centiméternél kisebb gyerekek és a nyugdíjasok, minden 20 év alatti V. kerületi lakos pedig egy kísérővel egy alkalommal ingyenesen veheti igénybe a szolgáltatást.

Sziget Eye jegyárak:

Felnőtteknek egy menet: 2.400 forint (8€)
A 140 cm alatti magasságú gyermekek részére: 1.500 forint (5 €)
Citypas-szal rendelkezőknek: 2000 forint (6,5 €)

Ha szeretnétek jegyet nyerni a Sziget Eyera kövessetek minket a Facebookon, ahol lehet, hogy hamarosan Sziget Eye jegyeket is sorsolunk! Addig pedig ajánljuk a lentebb található kapcsolódó cikkeinket a figyelmetekbe.

 

 

  

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Gérard Depardieu 2014.ben Magyarországon lép színpadra - Jegyek itt!
2014. augusztus 1-jén és 2-án Gérard Depardieu Napóleon szerepében Szegeden Béres Attila rendezésében francia és magyar szöveget is elő kell adnia a világsztárnak.
ABBA - THE SHOW 2014-ben Budapesten!
2014. december 27-én Budapesten a SYMA csarnokban lesz látható az ABBA SHOW. A Mamma Mia a Money, money, money, a Dancing Queen és még számtalan sláger csendül fel ezen az estén. Újra Budapesten a látványos show.
Voca People a Budapesti Kongresszusi Központban - Jegyek itt!
2014. november 2-án a Budapesti Kongresszusi Központban ad koncertet a Voca People két alkalpmmal. a Voca People budapesti koncertjére már árulják a jegyeket!
Felcsúti stadion túrák! Nézze meg ön is!
Jegyárak, látogatási időpontok, stb. A Puskás Ferenc labdarúgó akadémia és Felcsút várja Önt is! Nézze meg az új stadiont.
Holnemvolt Park a budapesti Vidámpark területén!
Megnyitott és kedden délutántól már látogatókat is fogad a Holnemvolt Park az egykori budapesti vidámpark területén. Az új családi élményparkban állatok, műemléki játékok és szórakoztató programok várják a látogatókat.
Flippermúzeum Budapesten! Jegyek itt!
Magyarország első és Európa legnagyobb, folyamatosan működő interaktív flipper kiállítása. 130 gépet próbálhat ki a látogató a kiállításon. A kiállítás egész évben nyitva tart.
Lotfi Begi koncert a Margitszigeten 2021-ben - Jegyek itt!
A Lotfi Begi and Friends feat Heureka Pop Orchestra koncerten 2021. május 20-án Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az elmúlt 10 év legsikeresebb magyar slágereit hallhatjuk, Lotfi Begi feldolgozásában, szimfonikus zenekarra hangszerelve. Jegyek itt!
Csókkirály koncert Budapesten a Margitszigeten - Jegyek itt!
A Csókkirály koncert 2021. június 9-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz először látható! Jegyvásárlás itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x