Te mit tennél? Egy videó, amit érdemes megnézni!

Kelt: 2014.04.08 KultúraInfo

Te mit tennél? Egy videó, amit érdemes megnézni! A Hősök tere címet viselő kezdeményezés egy videóját egy esős napon forgatták Budapesten. Érdemes megnézni és gondolkozni, hogy vajon Te mit tennél?

Te mit tennél? Ez a lenti tanulságos videó címe!
 

Sokan szeretnének jót tenni, de gyakran egyszerűen nem tudják, hogyan.

Van, aki csak nem elég magabiztos, nehezen tudja legyőzni a közönyt, a megfelelési kényszert vagy az apátiát. Mások, akik készek lennének megváltoztatni a világukat, sokszor szembesülnek megfélemlítéssel vagy erőszakkal. Bizonyított, ha valaki rendszeresen azt tapasztalja, hogy nem múlik rajta semmi, hogy tettei hatástalanok a környezetére, akkor passzívvá válik, nem kezdeményez.

Magyarországon gyakran halljuk, vagy akár mondjuk magunkról, hogy ez egy pesszimista ország. Borúlátók, szorongók vagyunk, és ami a legrosszabb, egyre közönyösebbek, nemcsak a közéletben, hanem a hétköznapokban is. Tény, hogy a politikába és az intézményekbe vetett bizalom nálunk nagyon alacsony nálunk. A lakosság héttizede semmilyen politikai tevékenységet sem folytat, négyötöde semmilyen civil szervezethez nem kötődik. Erősen jellemez minket az individualizmus és bizonytalanságkerülés, ez utóbbi arra vonatkozik, hogy mennyire félünk az újtól és a változásoktól.

Az emberek 46%-a úgy érzi nem tudja befolyásolni mindennapi dolgait, 54% alig tud eligazodni az életben, 21% nem leli örömét a munkájában, 91% szerint a törvénysértők elkerülik a büntetést, 77% szerint aki vinni akarja valamire, rákényszerül, hogy egyes szabályokat áthágjon, 84% szerint senki sem törődik a másik emberrel. Ijesztő kép ez. Természetesen vannak olyan jellemzők ezek között, amelyek a kultúránkhoz kötődnek, de az, hogy bizonyos helyzetekre hogyan reagálunk, mutatunk-e törődést mások iránt, inkább magától a helyzettől függ, mintsem attól, hol történnek meg velünk a dolgok.


A szervezők ezt írják magukról:

Azt szeretnénk, hogy Magyarországon minél több ember álljon ki és tegyen valamit másokért a mindennapokban. Pozitív változásra van szükség, de sokan vagyunk, akik nem tudjuk hogy kezdjünk hozzá. Ha inspiráljuk a környezetünkben élőket és megtanítjuk hogyan váljanak mindennapi hősökké, elindíthatjuk ezt a pozitív változást.

Célunk, hogy elindítsunk egy folyamatot. Megadjuk a kezdő lökést ahhoz, hogy egyre több ember, egyre többször tegyen másokért. A történelem megtanított minket arra, hogy minél több ember akarja igazán a változást, annál nagyobb dolgokat tudunk véghezvinni. Hiszünk benne, hogy most is sikerülni fog. Abban segítünk, hogy hétköznapi emberek hétköznapi hősökké váljanak, hogy elsajátítsák azokat a képességeket, amelyek segítségével megváltoztathatják a világunkat!

További részletek a www.hosoktere.org oldalon.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Demjén Ferenc és Radics Gigi koncert Agárdon 2014-ben! Jegyek itt!
Demjén Ferenc és Radics Gigi is koncertezik 2014. július 26-án Agárd népszerű koncert és buli helyszínén az Agárdi Pop Strand színpadán.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x