A Moszkvai Balett A hattyúk tava előadása Budapesten! Jegyek a 2014-es előadásra!

Kelt: 2014.09.05 KultúraInfo

A Moszkvai Balett A hattyúk tava előadása Budapesten! Jegyek a 2014-es előadásra! A hattyúk tava balett 2014. november 23-án Budapesten a budapesti Papp László Budapest Sportaréna színpadán lesz látható. A budapesti közönség a Moszkvai Városi Balett előadásában csodálhatja meg a legendás Csajkovszkij balettet, ami délután és este is látható lesz. Jegyárak, jegyfoglalás, jegyvásárlás és minden amit tudni lehet az orosz balett művészek előadásáról.

A Hattyúk tava volt Csajkovszkij első balettje. Mára a 19. századi klasszikus orosz balettek legkiválóbb alkotásaként tartják számon és szinte a világon mindenhol színpadra állították már.
A szövegkönyvet a romantikus balettszövegek mintájára dolgozták ki, egy régi orosz népmese alapján.

A zeneszerző mindhárom balettjéhez (A hattyúk tava, Csipkerózsika és A diótörő) mesetémát választott, mert úgy vélte, hogy a mese valóságos érzelmek és szenvedélyek zenei kifejezésére való alkalom.  Csajkovszkij zenéje nagyon jó hangulatkeltő és fontos drámai alakító tényező, már A hattyúk tavában is.

Az első magyarországi bemutató 1951-ben volt, azonban a legkiválóbb előadásnak mindenhol a moszkvai előadásokat tartják. A moszkvai táncosok világhírűek és produkcióikat mindenhol teltház fogadja.A hattyúk tava története:
A herceg 21. születésnapján vidáman szórakoznak a nemes ifjak. Megérkezik a herceg édesanyja, aki arra kíváncsi, hogy a fia talált-e magához illő párt. A herceg nemet int.

A mulatság végén a herceg ábrándjaiba merül, amikor hattyúk csapata vonul el. Az ifjú a nyomukba ered. Már besötétedett, amikor megleli őket. Ám a hattyúk gyönyörű lányokká változtak. Odett riadtan fogadja a herceget, és elmeséli szomorú történetét. Gonosz varázslat alatt állnak, amelyet csak egy ifjú hűséges szerelme oldhat fel...

Jegyárak és online jegyvásárlás az előadásokra ide kattintva!

2014. november 23-án két alkalommal lesz látható az előadás a Papp László Budapest Sportaréna falai között.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Mojszejev Balett turné 2014-ben is! Miskolc, Szeged, Szombathely! Jegyek itt!
2014. december 7-én Miskolcon a miskolci közönség is élvezheti az országos turné részeként a Mojszejev Balett előadását. A jegyárak idén is jónak ígérkeznek.
Mamma Mia musical jegyek! 2016-ban a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán!
Már árulják a jegyeket a Mamma Mia musical 2016 nyári előadásaira. Jegyárak, jegyvásárlás és részletek a cikkben.
A Játékkészítő jegyek és szereposztás itt!
Új magyar színházi szuperprodukció érkezik! A Játékkészítő - zenés akciómese főszereplői közt Vastag Tamás, Vastag Csaba, Stohl András, Oroszlán Szonja és még sokan mások. A Budapest SYMA Csarnok 2015 decemberében ad otthont az előadásoknak.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x