Hattyúk tava Zalaegerszegen 2014-ben! Jegyvásárlás itt!

Kelt: 2014.05.19 KultúraInfo

Hattyúk tava Zalaegerszegen 2014-ben! Jegyvásárlás itt! Zalaegerszegen a Hevesi Sándor Színház ad otthont a Kiev City Balett látványos előadásnak 2014. december 7-én. A jegyárak is igen kedvezőek. Az országos turné részeként Pápa, Nagykanizsa, Sopron, Salgótarján és még számtalan helyszín ad otthont az előadásnak. Ne maradjon le a zalaegerszegi előadásról.

2014-ben visszatér és ismét országos turnéra indul a legendás Kievi Balett társulata. A turné keretein belül 2014. december 7-én Zalaegerszegen a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban lesz látható a Hattyúk tava balett a Kievi Balett előadásában. Zalaegerszeg közönségének jó hír, hogy a Hattyúk tava előadásra már árulják a jegyeket. Ráadásul dupla előadás várja a nézőket!

Jegyvásárláshoz kattitnson ide!

A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult киевськй муниципапьний театр / Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkciókkal örvendeztetik meg a közönséget. A méltán híres társulat Magyarországra látogat és a Balett történelem legnagyobb klasszikusában a Hattyúk Tavában láthatjuk kiteljesedni a felülmúlhatatlan táncművészek tánctudását. 

A hattyúk tava

A hattyúk tava amely az orosz balett egyik gyöngyszeme és egyben a legendős szerző Csajkovszkij első balettja. Az orosz népmese történetén alapuló szerelmitörténet két főszereplője a Herceg és a gonosz módon hattyúváv varázsolt lány Odette. A Herceg beleszeret Odettebe s mikor azthiszi a lányt végre karjaiba zárhatja kiderül a gonosz varázsló csapdájába került, hiszen annak gonosz lányával kel egybe, miközben végig abban a hitben él, hogy Odette áll előtte. A végén persze minden jóra fordul és a Herceg legyőzi a Varázslót és szerelmével boldogan élhetnek.

A mesés balett a maga korában technikailag is óriási újdonság volt, hiszen a 32 forgás (foutté en tournant) óriási kihívás volt az akkori idők táncosainak, viszont annál látványosabb és elkápráztató vizuális élményt kínált a nézőknek. A "trükk" pedig bevált, hiszen  a Hattyúk tava máig az egyik legnépszerűbb balett.

Az országos turné állomásai és jegyinfók itt!

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

ABBA - THE SHOW 2014-ben Budapesten, Győrben és Szegeden!
2014. december 27-én Budapesten a SYMA csarnokban lesz látható az ABBA SHOW. A Mamma Mia a Money, money, money, a Dancing Queen és még számtalan sláger csendül fel ezen az estén. Újra Budapesten a látványos show.
Pápán a Hattyúk tava balett - Jegyek a Kievi Balett 2014-es pápai előadására itt!
2014. december 9-én Pápán a pápai Jókai Mór Művelődési Központ színpadán lesz látható a Hattyúk tava balett a Kievi Balett előadásában. Pápa közönségének jó hír, hogy a Hattyúk tava előadásra már árulják a jegyeket.
Mária evangéliuma
Pünkösd alkalmából a Pannon Videószínház mutatja be.
Toldi
A nemzeti összetartozás napja alkalmából
Szegedi Szabadtéri Játékok 2021-es műsora
Nehéz időszak áll a Szegedi Szabadtéri Játékok mögött, hiszen a koronavírus-járvány miatt a Dóm téri előadásokat le kellett mondaniuk. A Szabadtéri menedzsmentje ugyanakkor az újszegedi színpad előadásainak megmentésén fáradozik, és bízik ...

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x