Megjelent Zorán "Egy barát" című duett lemeze

Kelt: 2013.10.03 kovacsad

Megjelent Zorán "Nem új dalok ezek, korábban különböző lemezeken vagy koncerteken már elhangzottak, de a tizenegy számból kilencet újra rögzítettünk a stúdióban" - mondta Zorán a csütörtöki budapesti sajtóbemutatón.

Tizenegy dalt tartalmaz Zorán új stúdióalbuma, az Egypár barát, amelyen duettek szerepelnek az előadó korábbi különböző együttműködéseiből. Az anyagot február 8-án a közreműködőkkel mutatja be az Arénában.

"Nem új dalok ezek, korábban különböző lemezeken vagy koncerteken már elhangzottak, de a tizenegy számból kilencet újra rögzítettünk a stúdióban" - mondta Zorán a csütörtöki budapesti sajtóbemutatón.

A CD-n Zorán Tompos Kátyával, Gerendás Péterrel, Sztevanovity Dusánnal, Presser Gáborral, Bíró Eszterrel, Kern Andrással, Palya Beával, Hegyi Barbarával, Bródy Jánossal, Rúzsa Magdival, valamint Váczi Eszterrel énekel közösen dalokat.

"Megtisztelő volt, hogy amikor felkértem őket, valamennyien rögtön igent mondtak. A végső lökést a lemez elkészítésére egy tavalyi Váczi Eszter-koncert adta, amelyen vendégként léptem fel, és egy Leonard Cohen-dalt adtunk elő közösen. Akkor testvéremnek, Dusánnak egy nap alatt kellett magyar szöveget készítenie a számhoz, de remekül sikerült, és Míg a szív lejár címmel most az új lemez záródarabja lett" - idézte fel az énekes.

A lemezbemutató koncertre már árulják a jegyeket! Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

A Universal Music által kiadott album címe, az Egypár barát a Zorán 1977-ben megjelent első szólóalbumán szereplő, és koncertjein azóta is rendszeresen elhangzó Egy egészen egyszerű dal refrénjéből való. A legtöbb dal szerzője természetesen Zorán két állandó alkotótársa, Presser Gábor és Sztevanovity Dusán. A lemez dalai közül a Mit akar az eső egy jiddis népdalfeldolgozás Bíró Eszterrel, a Ne várd a májust Bródy János jól ismert szerzeménye, Zorán feleségével, Hegyi Barbarával a Játssz még-et énekli, Kern Andrással az évtizedek óta népszerű Hé, '67-et, Rúzsa Magdival a Kusturica-filmek balkáni eredetű népdalát, az Ederlezit, Tompos Kátyával a Kóló című albumon található Jávori Fegya-kompozíciót, az Esküvőt, és szerepel az anyagon egy tercett is Harminc címmel Dusánnal és Presserrel.

"A februári Aréna-koncertre valamennyi közreműködőt meghívtam. Általában mintegy harminc dalt játszom a nagyobb fellépéseken, tehát a duettek fogják adni a műsor egyharmadát, sokat szoktam énekelni élőben a 2011-es Kóló című lemezről is, és persze vannak a kihagyhatatlan, a közönség által elvárt számok" - mondta Zorán az MTI kérdésére.

Zenekara hosszú évek óta szinte állandó, a Papp László Budapest Sportarénában Horváth Kornél fog ütőhangszereken játszani, Sipeki Zoltán gitározik, Lattmann Béla basszusgitározik, Gyenge Lajos dobol, Gátos Iván billentyűzik, Csányi István szaxofonozik, Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara pedig vokálozik. Az Aréna-koncertről a tervek szerint tévéfelvétel készül. Forrás: MTI 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Zorán turné 2013 - Koncertek és jegyvásárlás itt!
A székesfehérvári, orosházai, miskolci, pápai, debreceni és békéscsabai koncertekre már árulják a jegyeket!
Zorán lemezbemutató koncert az Arénában 2014-ben! Jegyek itt!
Zorán új 11 duettet tartalmazó albumának lemezbemutató koncertje 2014. február 8-án lesz a Papp László Budapest Sportarénában.
Koncz Zsuzsa Aréna koncert 2014-ben! Jegyvásárlás itt!
2014.március 14-én lesz Koncz Zsuzsa koncertje a Papp László Budapest Sportarénában. Előadói életművét felölelő koncertet adott Koncz Zsuzsa 2006-ban is az Arénában.
Koncertek a Papp László Sportarénában 2014-ben! Jegyek itt!
Mit láthatunk a Papp László Sportarénában Budapesten 2014-ben? Koncertek és jegyek itt!
Kinyit az Átrium
A függetlenség napja című rendezvénnyel nyitja meg újra hivatalosan is kapuit az Átrium 2020. július 4-én este 8 órakor. Ekkor tartják a színház előterében megnyitott Átrium Bisztró hivatalos megnyitójával összekötve az Átrium Színház posztkarantén újramegnyitóját.
Beethoven esttel készül a Szegedi Szimfonikus Zenekar a Szabadtérire
Ludwig van Beethoven előtt tiszteleg idén a Szegedi Szabadtéri és a Szimfonikus Zenekar közös Ajándékkoncertje.
Nyáresték Budapesti Operettszínház módra
Operett - Musical Open air SZABAD ÉG ALATT Zenés találkozások a Budapesti Operettszínház sztárjaival
Évadzárás a Pesti Magyar Színházban
Március 10-én délután 3 órakor tartotta utolsó előadását, és a terveinkkel ellentétben, ezzel zárta közönségük számára az idei, nagyon különös, csonka évadot a Pesti Magyar Színház. Ezzel nyitotta meg július 1-én, pénteken évadzáró ...

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x