Veszprém Fest 2014 - Jegyek és fellépők itt!

Kelt: 2014.04.01 kovacsad

Veszprém Fest 2014 - Jegyek és fellépők itt! Youssou N’Dour, Fatoumata Diawara, Katie Melua, Vaya Con Dios, The Brand New Heavies, Sebestyén Márta, Somló Tamás, Dés László, Karácsony János és még sokan mások afellépnek a VeszprémFesten 2014-ben

A Vaya Con Dios, Katie Melua és Youssou N’Dour is fellép fel a július 15. és 20. között megrendezendő 11. VeszprémFesten. A fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes azt mondta: a fesztivál Európában is széles körben ismertté tette Veszprémet.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter a szervezők munkáját méltatva arról beszélt, hogy az idők folyamán mindig van olyan veszprémi polgár, aki sokat tesz a városért és az egész régióért például azzal, hogy vasutat, színházat, nyomdát, rádiót, egy nagy céget, vagy akár egy fesztivált alapít. És a veszprémi polgármesterek ezeket a kezdeményezéseket mindig felkarolták – tette hozzá Navracsics Tibor.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere felidézte, hogy a város megkapta a Holnap Városáért Díjat színes és tartalmas kulturális programjaiért, a műemléki épületek kiemelkedő kezeléséért, gondozásáért. Mindig probléma, hogy miként tudjuk a műemléki környezetet nem skanzenként, múzeumként kezelni, hanem megtölteni színvonalas, élő programokkal – magyarázta, hozzátéve: a VeszprémFest jól mutatja, hogy ezek között a történelmi falak között egy olyan közösség van, amely kreatív és inspirálóan képes a művelődésközvetítésre.

Mészáros Zoltán fesztiváligazgató tájékoztatása szerint a rendezvénysorozat nyitó napján, július 15-én, kedden a nagyszínpadon Roberto Fonseca kubai zenész és a mali származású, Franciaországban élő, kortárs világzenét játszó Fatoumata Diawara lép fel. Másnap Katie Melua grúz származású brit énekesnőt, csütörtökön a Vaya Con Dios-t, pénteken a The Brand New Heavies londoni acid jazz zenekart, szombaton pedig Youssou N’Dour szenegáli popénekest hallhatja a közönség. 

Vasárnap - hagyományteremtő szándékkal - megrendezik a magyar dzsessz napját, amelyen koncertet ad a Kőszegi Imre 70’, a Modern Art Orchestra, a Pátkai Rozina Sextet, valamint a Charlie Jazz.

A 4. Rozé, Rizling és Jazz Napokon július 14. és 22. között mintegy 30 fiatal, feltörekvő, illetve ismert dzsesszénekes és -együttes mutatkozik be. Nagy generáció a kolostorban címmel Sebestyén Márta, Somló Tamás, Dés László, Karácsony János és barátaik lépnek fel a jezsuita kolostornál július 16. és 19. között.

A jegyárak négyezer és húszezer forint között mozognak idén, a jegyeket április elsejétől árusítják a veszprémi jegyirodában és az interneten – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

Mészáros Zoltán beszélt arról is, hogy a Rozé, Rizling és Jazz Napokra 15-20 ezer, míg a nagyszínpados koncertekre 12-13 ezer látogatót várnak. Tájékoztatása szerint a fesztivál idei költségvetése meghaladja a 200 millió forintot: a város 20 millióval támogatja a rendezvényt, a központi költségvetésből 40-50, jegyeladásból 75 millió forintra számítanak. A fennmaradó rész finanszírozására szponzorokat keresnek, még főszponzoruk nincs - tette hozzá. 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Steven Segal Magyarországon-  Steven Segal Blues Band koncert - Jegyek itt!
Koncert 2014. június 27-én a Budapesti Kongresszusi Központban. A budapesti koncert a Steven Segal Blues Band európai turnéjának az egyik állomása.
Budapest Essentials 2014 - Új fesztivál Budapesten! Jegyek, bérlet vásárlás itt!
A Budapest Essentials minden egyben, amit ez a város kínál: zene, buli, kultúra, gasztronómia, turisztika és még ennél is több! 12 hónapnyi Budapest, 4 napba csomagolva... Egy karszalaggal a tied a város! Earlybird bérlet és elővásárlási kedvezmény!
Michael Bublé Budapesten koncertezik 2014-ben - Jegyek Michael Bublé Arénakoncertjére itt!
2014. november 2-án a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet Michael Bublé - Jegyek a budapesti Michael Bublé koncertre már kaphatóak!
Beatünnep koncert az Arénában! Jegyek itt!
Az Illés Zenekar 50. évfordulója kapcsán ad koncertet a Papp László Budapest Sportaréna színpadán Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs. Jegyvásárlás és előfoglalási kedvezmény információk!
Gyulai Várszínház 2014-es program és jegyinfók itt!
X. Shakespeare Fesztivál keretében július 3-án láthatja a közönség a Szentivánéji álom című vígjátékot a grúz David Doiashvili rendezésében. A produkciót a Várszínház a budapesti Nemzeti Színházzal közösen készíti. A Ladics-házban ...
Campus Fesztivál - Jegyek és 2014-es fellépők itt!
2014. július 23-27. között kerül megrendezésre Debrecenben a Campus Fesztivál. A Campus az első fesztivál, aminek a fellépői névsorából már rengeteg nevet megosztottak.
VOLT Fesztivál 2014 - Jegyek és bérletek!
Volt Fesztivál 2014. július 2-5., Sopron - Jegye kés bérletek kedvezményes áron kaphatóak4
Sziget Fesztivál 2014 - Jegyek és bérletek itt!
Még nem tudjuk kik lesznek a Sziget Fesztivál 2014-es fellépői de már árulják a jegyeket!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x