A Puskás, a musical megnyitja a hazai szabadtéri színházi szezont!

Kelt: 2021.05.22 Tót Rózsa

A Puskás, a musical megnyitja a hazai szabadtéri színházi szezont! A Puskás, a musical a nyár folyamán a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon június 17. és 19.-én, valamint a Szegedi Szabadtéri Játékok keretein belül július 17. és 18.-án tekinthető meg.

 2021. május 20-án, A Puskás, a musical nyílt próbával egybekötött sajtótájékoztatóján jártunk a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A musical rögös utat járt be. 2020. augusztus 20. napján tartották a darab előbemutatóját az Erkel Színházban, 2021. április 01. napján folytatódott az előadás sorozat Puskás Ferenc 94. születésnapjának évfordulóján, de sajnálatos módon a COVID-járványhelyzet miatt bevezetett védelmi intézkedések miatt csupán néhány alkalommal volt látható. Ilyen előzmények után 2021. június 17. és 19 napján a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül ismételten bemutatásra.
 
A Puskás, a musical alkotói Szente Vajk, Galambos Attila, fülbemászó zenéjét Juhász Levente szerezte. A darab Puskás Ferenc életének különleges történetét mutatja be, a kezdetektől egészen 1960-ig.
 
 
A sajtótájékoztatón három jelenet nyílt próbáját követhettük végig. A darab alkotói, Szente Vajk és  Szabó László producer több kulisszatitkot is megosztott a musicalről a jelenlévőkkel. Mivel az Erkel Színház 14 m széles színpadjához képest a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 3 méterrel szélesebb, így a bemutatott három jelenet közben Turi Lajos Péter, a darab koreográfusának közreműködésével néhány mozzanatot újra próbáltak a színészek a tökéletes színpadi látvány érdekében. Érdekesség képpen az első jelenetben Kocsis Sándor szerepében technikai okokból Németh Esztert a darab koreográfus asszisztensét láthattuk.
 
A június 17. és 19. napjára tervezett bemutató – esetleges külföldi bemutatókra is felkészülve- már kettős szereposztással tér vissza. Puskás Ferenc szerepében Veréb Tamást és Kocsis Dénest láthatjuk majd a színpadon. A későbbiekben az Erkel Színház színpadán lesz megtekinthető a musical.
 
 
Elhangzott az Életünk árán című dal Euro2021 mix verziója.
Megtekinthető itt: www.youtube.com/watch
 
A darabban felcsendülő nóta újra alkotására, az alkotók Lotfi Begit, Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb dj-jét kérték fel. Lotfi Begi részt vett a sajtótájékoztatón is, és elmondta, hogy nagyon jól tudott Veréb Tamással együtt dolgozni, mivel Tamásnak a musical színészet mellett popzenei tapasztalata is van.
 
Hatalmas bejelentéssel is készültek az alkotók. Jókai Mór A kőszívű ember fiai című művéből Kőszívű, a Baradlay-legenda címmel érkezik a következő musicaljük. Szövegírók Szente Vajk és Galambos Attila, ennek a darabnak a zenéjét is Juhász Levente szerezte. Az új darabról annyit árultak el, hogy sokkal több zenei elem lesz benne, mint prózai. Juhász Levente, zeneszerző elárulta, hogy összesen 38 hosszabb-rövidebb zeneszám fog felcsendülni a darabban. A MusicalNeked Youtube csatornáján megtalálható a Kőszívű, a Baradlay-legenda című musical kapcsán készült podcast beszélgetés.
Meghallgatható itt: www.youtube.com/watch

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x