A Puskás musical 2021-ben a Margitszigeten lesz látható! Jegyek itt!

Kelt: 2021.02.12 KultúraInfo

A Puskás musical 2021-ben a Margitszigeten lesz látható! Jegyek itt! 2021. június 17-én és 19-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható a Puskás Ferenc életéről készült musical.

Puskás Ferencről írt musicalt a Macskafogó musicalt is jegyző trió Galambos Attila, Szente Vajk és Juhász Levente. A Puskás musical 2021. június 17-én és 19-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható.

Az előadás kettős szereposztásban látható. Teljes szereposztás és ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

Az elődás történetéről:

1937. Magyarország. Rongylabda hull az égből a színpadra. Pattog a földön, egy tízéves gyermek állítja meg a mozgását. Majd újabb labdák hullanak, és hirtelen tizenegy gyermek áll előttünk. A későbbi, legendás Aranycsapat tagjai, akik ekkor még nem tudják, de meg fogják változtatni Magyarország sporttörténelmét. Közülük is kitűnik két srác: Bozsik és Puskás. Bozsik betöltötte a tizenkettőt, így a Kispesti AC leigazolja őt a kölyökcsapatába. Puskás ezt hallva akcióba lendül és addig könyörög a klub intézőjének, amíg hamis igazolással, Kovács Miklós néven be nem veszik őt is a csapatba. Most már mind a ketten a Kispest játékosai. Elhatározzák, hogy örökre barátok maradnak, bármi történjék is. 

Kirobban a második világháború, Budapestet bombázzák. A srácok időközben felnőttek, Puskás és Bozsik immár a Kispest nagy csapatának a tagjai. 

Máris 1945 nyarán járunk, Öcsi levelet kap. Válogatott lesz mindössze tizennyolc évesen. A mérkőzés 12. perce hozza el a fordulópontot: Puskás megszerzi első gólját a válogatottban. 

Ez egyúttal az előadás 12. perce is, és hol vagyunk még az olyan kiemelkedő eseményektől, mint az 1952-es helsinki olimpia, ahol az Aranycsapat összeállt, vagy a Wembley Stadionban lezajlott mérkőzés, az évszázad meccse, azaz a legendás 6:3. Az előadás mindezeket természetesen megmutatja, ugyanúgy, ahogy az 1954-es vébé döntőjét, aminek elvesztése közrejátszhatott két évvel később a forradalom kirobbanásában. A darab végére eljutunk egészen 1960-ig, amikor Puskás immár spanyol mezben négy gól lő Glasgow-ban a BEK-döntőn, és ezzel ma is élő rekordot állít fel.

A 2020-as bemutatón az előadás főszerepeiben a legendás focisták szerepeiben Puskás Ferencet Veréb Tamás, Czibor Zoltánt Ember Márk, Zakariás Józsefet Pásztor Ádám, Bozsik Józsefet Fehér Tibor, Grosics Gyulát Berettyán Nándor, Kocsis Sándort Cseh Dávid Péter, Lantos Mihályt Kovács Richárd, Hidegkúti Nándort Solner Dániel, Budai Lászlót Illés Zoltán, Buzánszky Jenőt Baranya Dávid alakította. További szerepekben volt látható Szabó P. Szilveszter, Nagy Sándor, Gubik Petra, Náray Erika, Brabás-Kiss Zoltán, Harsányi Levente, Nagy Balázs, Szerednyey Béla, Kovács Gyorpár és Cseke Péter is színpadra lépett.

A Puskás musical Szente Vajk rendezésében Turi Lajos Péter koreográfiájával lesz látható.

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x