Angyalföldi ballada Balázs Fecó dalaival! Jegyek itt!

Kelt: 2015.11.22 KultúraInfo

Angyalföldi ballada Balázs Fecó dalaival! Jegyek itt! Angyalföldi ballada címmel mutatja be a József Attila Színház az új zenés előadását, amit Verebes István rendezett.

Igazi sztárszereposztásban láthatjuk az Angyalföldi ballada című zenés előadást a József Attila Színházban Verebes István rendezésében. Balázs Fecó dalai kísérik végig a darabot amiben Galambos Erzsi, Krassy Renáta, Zöld Csaba, Ömböli Pál, Lippai László és még sokan mások is szerepet kaptak.

Online jegyvásárlás és előadások ide kattintva!

A darabról:
Meddig kereshetünk kifogásokat, hibáztathatjuk társadalmi és szociális körülményeinket, ahelyett, hogy felelősséget vállalnánk tetteinkért? Erre a kérdésre keresi a választ az előadás. A parasztfiúból gyári munkássá váló Makra Vince igazi antik tragédiahős. Hübrisze annyiban tér el az antik hagyományokétól, hogy ott a hősök saját felsőbbrendűségük tudatában követik el a drámai vétséget, istenként ítélkezve, míg Makra Vince éppen komplexusai miatt kerül hasonló helyzetbe. Makra Vince hiába költözik Pestre egy jobb élet reményében, éhbérért robotol egy gyárban. Jóképű fiú, félénksége és elveszettsége miatt a nők messze elkerülik. Aztán megismerkedik Gabival. A nő először visszautasítja, de rövidesen kiderül, hogy csak azért, mert elvált asszony gyerekkel, és a korabeli erkölcsök szerint az ilyen nem feleségnek való. A balladisztikus darab nem csak egy tragikus szerelem állomásai követi nyomon, hanem a 60-as évek meghatározott sajátosságait és körülményeit is. Balázs Fecó dalai egyszerre érzékeltetik a balladisztikus hangvételt és a reményt egy jobb életre.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Én és a kisöcsém a Szegedi Szabadtéri Játékok 2016-műsorán! Jegyek itt!
A bolygó hollandi, Drakula utolsó tánca, Én és a kisöcsém, Mamma Mia!, A nyomorultak, Ének az esőben, Tévedések vígjátéka: bejelentette 2016-os műsorát a Szegedi Szabadtéri Játékok.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x