Egy csók és más semmi Szegeden

Kelt: 2022.10.14 Tót Rózsa

Egy csók és más semmi Szegeden A Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében láthatja a közönség november 25-től Eisemann Mihály, Halász Imre és Békeffi István klasszikusát, az Egy csók és más semmi című zenés vígjátékot a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában.

 Az olvasópróbával kezdetét vette az Egy csók és más semmi próbafolyamata Szegeden. A produkcióban vendégművészként feltűnik a társulat több korábbi tagja, valamint frissen végzett színművészként debütál Ács Petra.


Barnák László főigazgató kiemelte, hogy a 2022/23-as évad rendkívül gazdag magyar szerzők műveiben. A klasszikusok kiállták az idő próbáját, és ezek az alkotások nagyszerű feladatokat biztosítanak a színészek számára. A főigazgató emellett megköszönte a fenntartó támogatását, melynek köszönhetően az intézmény az energetikai válság ellenére novemberre is műsort hirdethetett, így továbbra is biztosítani tudja nézői számára a szellemi és lelki kikapcsolódást, amire a mostani vészterhes időkben nagyobb szükség van, mint eddig bármikor.
 

Juronics Tamás rendező önfeledt szórakozást ígér a közönségnek. Elmondta, ez a darab könnyedebb, mint általában az operettek, a feszes, jó ritmusú szövegkönyvnek köszönhetően pedig lendületes, táncokkal teletűzdelt előadásra számíthatnak a nézők.
 

A látvány hűen tükrözi az adott kort, zeneileg azonban modernebb hangzást, játékos megszólalást kapott a készülő produkció. Juronics szerint a darab tükrözi az emancipáció akkori állapotát, a nők társadalmi helyzetének változását, ezért izgalmas korrajz, a korabeli állapotokat, történéseket pedig a humoron keresztül dolgozza fel. „Egy másik világot láttatunk az előadással, és a mi dolgunk most az, hogy valami könnyedet csináljunk, de nagyon jól, maximális igényeséggel” – mondta a rendező.
 
Részletek:www.szinhaz.szeged.hu/bemutatok/egy-csok-es-mas-semmi
 
Fotók: Tari Róbert

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x