Itt élned halnod kell 2017 - Jegyek a szegedi, mohácsi,vésztői, szigligeti előadásokra!

Kelt: 2017.07.26 kovacsad

Itt élned halnod kell 2017 - Jegyek a szegedi, mohácsi,vésztői, szigligeti előadásokra! Az itt élned, halnod kell zenés történelmi játék Szigliget, Szeged, Mohács és Vésztő közönségét várja. Jegyek már kaphatóak!

Itt élned, halnod kell címmel az Esztrád Színház produkciójában 2016-ban a budapesti Hősök terén mutatták be a különös műfajú színházi előadás, zenés történelmi utazás előadást. Az ihletett környezetben felidézték a magyar történelem legfontosabb időszakait, eseményeit a honfoglalástól a 20. század utolsó rendszerváltozásáig. A zenét ra tavaly 40 éves Kormorán együttes házi szerzői, Koltay Gergely és Szűts István szerezték. A zenemű rockzenei alapokra épülő, folkzenei motívumukat is felhasználó, szimfonikus hangszerelésű alkotás, amely dalok, megzenésített klasszikus versek, instrumentális zenék, történelmi szövegek összefüggő kompozíciójának segítségével idézi fel a magyar történelmet. Azokat a kiemelkedő korszakokat, fontos eseményeket, amelyek jelentősen befolyásolták a magyarság sorsát.

Az Itt élned, halnod kell szövegkönyvének összeállításakor arra törekedtem, hogy a honfoglalástól a rendszerváltozásig terjedő időszakban 25 képben idézzük meg a magyar történelmet, annak kiemelkedő időszakait, eseményeit, amelyek rövidebb, hosszabb időre befolyásolták a magyarság életét. Így dalok, szövegek segítségével egymás után jelenítünk meg olyan történelmi korokat, mint a honfoglalás, István király, László király, vagy IV. Béla király kora, a tatárjárás, az Anjou-lovag kor, a Dózsa parasztháború, a mohácsi csatavesztés, az 1456-os nándorfehérvári diadal, Mátyás király kora, a 150 éves török hódoltság, a Rákóczi szabadságharc, a reformkor, az 1848-as forradalom, a kiegyezés időszaka, a századforduló, az első világháború, a két világháború közötti időszak, a második világégés, az 1956-os forradalom és szabadságharc, majd pedig az 1989-90-es rendszerváltozás.

Az előadás a történelmi ismeretek terjesztésén túl, szándékaink szerint hozzásegíti az érdeklődőket ahhoz, hogy pallérozzák történelemszemléletüket. Egy közösség, tágabb értelemben a nemzet fennmaradása, lelki és szellemi, nemkülönben anyagi gyarapodása az erős gyökerekbe kapaszkodó nemzettudat nélkül elképzelhetetlen. A felemelően szép és bátor emberi, történelmi példák felidézésével, és a magunk eszközeivel szeretnénk hozzájárulni, hogy hitet, erőt és bátorságot merítsünk a mindennapok küzdelmeihez.

A produkció létrehozásában sok népszerű énekes és színész működik közre. A történelmi játék főszereplője az 1983-as legendás királydombi István, a király ősbemutató Koppány vezére, Vikidál Gyula. A további fontos szerepeket Bodnár Vivien, Kósa Zsolt, Kuczmann Ágnes, Laklóth Aladár, Makrai Pál, Sipos Imre, valamint az „örök Petőfi” Varga Miklós két színpadra termett gyermeke, Varga Vivien és Szabolcs alakítják.

Kisebb szerepekben közreműködnek a Vizeli Csaba vezette komáromi Magyarock Dalszínház tagjai. A darab koreográfusa a Hősök terei produkció egyik vezető táncosa, Doktor László, a makói Forgatós Táncegyüttes vezetője. A látvány megvalósításában az Udovecz György és Zombori Mihály vezette hagyományőrzők, valamint artisták, és szinte mindenütt, helyi lovasok llépnek színpadra.

Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

Az előadások időpontjai és helyszínei:
2017. augusztus 19. este 9 óra Vésztő – Mágor Történelmi Emlékhely
2017. augusztus 29. este fél 9 óra Mohács – Széchenyi tér ( a Fogadalmi templom előtt)
2017. szeptember 2. este fél 9 óra Szigliget – Vár
2017. szeptember 16. este 8 óra Délegyháza – Honfoglalás park 
2017. október 14. este 8 óra Szeged – Dóm tér

 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Irigy Hónaljmirigy 2018-ban az Arénában - Jegyek az IHM arénakoncertre itt!
Az Irigy Hónaljmirigy koncertezik 2018. február 10-én Budapesten a Papp László Budapest Sportarénában.
Sarah Brightman karácsonyi koncert Budapesten az Arénában - Jegyek itt!
A The Royal Christmas Gála, Sarah Brightman koncertje 2017. december 20-án Budapesten a Papp László Sportarénában kerül megrendezésre. Sztárvendég: Gregorian egüyttes. Jegyek itt!
We Will Rock You musical Magyarországon - Jegyek a budapesti előadásokra itt!
Magyarországon is bemutatják a Queen dalokból készült We Will Rock You musicalt a Pesti Magyar Színházban. Jegyek itt!
Jézus Krisztus Szupersztár 2017-ben Budapesten az Arénában - Jegyek itt!
A Madách Színház sztárjaival 2017. október 15-én Budapesten a Papp László Sportarénában lesz látható a Jézus Krisztus Szupersztár rockopera Aréna verziója. Jegyvásárlsá itt!
Robin Hood musical aréna turné - Jegyek a győri, szegedi, pécsi ,veszprémi előadásokra!
Robin Hood musical aréna turné indul útra Győr, Veszprém, Pécs, Szeged legnagyobb játszóhelyein. Jegyek itt!
Prince zenekarra a Veszprém Arénában - Jegyek a The New Power Generation Celebrating koncertjére
The New Power Generation Celebrating Prince koncert Magyarországon 2017. július 15-én a Veszprém Arénában kerül megrendezésre. Jegyek Prince zenekarának koncertjére már kaphatóak!
Whitney Houston emlékkoncert tribute show Budapesten a MOM-ban - Jegyek itt!
A Rebecca Freckleton sztárszereplésével Budapestre látogató Whitney Houston show a Whitney: Queen of the Night tribute show 2017. november 20-22- között a MOM Kulturális Központban három alkalommal lesz látható.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x