Jávori Fegya – Kállai István & Gábor – Müller Péter Sziámi: Lévi Story

Kelt: 2022.07.20 Tót Rózsa

Jávori Fegya – Kállai István & Gábor – Müller Péter Sziámi: Lévi Story Álló vastapssal ünnepelték a Lévi Story siófoki ősbemutatóját

 Több, mint ezer musicalrajongó élvezhette a Kossuth-díjas Jávor Ferenc, Fegya klezmer muzsikáját Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter és Kerényi Miklós Máté előadásában.


Álló vastapssal és hatalmas ovációval indult hódító útjára a világsiker musicalje, vagyis a Lévi Story - A farmerkirály. A Levi Strauss élete és az amerikai kivándorlási hullám ihlette történet ősbemutatóját pénteken és szombaton tartották Siófokon, ahol több, mint ezren láthatták Jávori Fegya, Kállai István & Gábor és Müller Péter Sziámi darabját Kerényi Miklós Gábor, KERO rendezésben. Király Béla kiváló koreográfiai és Jávori Fegya dalai még a kicsit borús idő ellenére is izgalomban tartották a nézőket, akiket a kiváló dalok mellett a drámai történet is a székekhez ragasztott. A katarzis nem véletlen, hiszen olyan nagyágyúk alakítják a főszerepeket, mint Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté, Haraszti Elvira, Kardffy Aisha, Horváth Dániel és Keresztes Gábor.

Az előadás után a rendező, Kerényi Miklós Gábor nevéhez fűződik az esemény legmeghatóbb pillanata, amikor köszönetet mondott Kállai Gábornak és Kállai Istvánnak, akik már nem élhették meg az előadás létrejöttét.

A hatalmas siófoki siker után nincs megállás, augusztus 26. és 27-én a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban lesz látható az előadás, a 2022/2023-as évadban pedig a Veszprémi Petőfi Színház repertoárján lesz a darab. A rendező tervei szerint a következő évben az ország több pontján látható lesz az előadás és az sem kizárt, hogy külföldi turnéra induljanak a Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter és Kerényi Miklós Máté főszereplésével készült előadással.
 
Fotók: Tót Rózsa
További fotók: www.facebook.com/media/set/

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x