Jávori Ferenc Fegya és a Budapest Klezmer Band

Kelt: 2022.05.29 Tót Rózsa

Jávori Ferenc Fegya és a Budapest Klezmer Band Életem Klezmer dallamokban - 2022. május 24. napján – Margitszigeti Szabadtéri Színpad

 Gyönyörű vizuális technika segítségével, a Budapest Klezmer Band tagjainak bemutatásával vette kezdetét az ünnepi koncert. Ezt követően a Menyasszonytánc című darabjában is felcsendülő La chajem Rebbe című számmal alapozta meg a zenekar az este hangulatát.
A koncert során bepillantást nyerhettünk a Budapest Klezmer Band életútjába.

 
 
A zenekar tagjai: Jávori Ferenc Fegya zongora, Nagy Anna harmonika, Kohán István klarinét, Végh Balázs dob, Gazda Bence hegedű, Barbinek Gábor harsona, Máthé László nagybőgő.
A zenekar alapítótagja, a Kossuth díjas érdemes művész Jávori Ferenc Fegya Munkácson született 76 évvel ezelőtt, éppen 9 hónapra az édesanyja Auschwitzból, illetve az édesapja munkatáborból történő visszatérését követően. A Budapest Klezmer Bandnek köszönhetjük, hogy a klezmer a magyar zenei kultúra részévé vált, továbbá azt is, hogy nemzetközi népszerűségre tehetett szert.
 
 
Munkásságuk legnevesebb darabjai, a Hegedűs a háztetőn, a Mennyasszonytánc és a Purin, avagy a sorsvetés ismert dallamai is felcsendültek az ünnepi koncerten.
 
 
Ízelítőt kaphattunk a zenekar aktuális munkájából is, a Lévi sztori, azaz a Farmerkirály című musicalból, melynek 2022. július 16-n lesz a bemutatója a Siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon. Az est fényét tovább emelték a sztárvendégek: Mikó István, Molnár Piroska, Illényi Katica, Bíró Eszter, Kerényi Miklós Máté, Kardfyy Aisha, valamint a Győri balett táncosai. Jávori Fegya ígéretéhez hűen varázslatossá tette az estét.
 
Fialka Barbara beszámolója

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x