Maribor balett

Kelt: 2022.07.20 Tót Rózsa

Maribor balett 2022. július első napján a Margitszigeti Szabadtéri Maribor Balettegyüttes előadásában láthattunk egy páratlan és emlékezetes előadást.

 Carl Orff Carmina Burana és Igor Stravinsky Tavaszi áldozat című műveire Edward Clug koreográfiája elevenedett meg előttünk.

Edward Clug világhírű koreográfus, első egész estés rendezését 1998-ban mutatták be, 2003 óta a Maribor Ballet igazgatója.
Az előadás első felvonásában, a Carmina Burana-ban a tűz, míg a második felvonásban, a Sacre-ban a víz kapta a főszerepet.
A Carmina Burana fekete és piros színű jelmezei tovább szították a darabból és a táncosokból áradó szenvedélyt, míg a Sacre a víz erejét használta a látvány fokozására.
A Carmina Burana egyetlen díszlet eleme egy hatalmas kör, mellyel az élet körfogását, a férfi és nő kapcsolatában fennálló ciklikus változásokat szimbolizálja a koreográfus. A Tavaszi áldozat során a teljesen üres színpadon 12 testszínű jelmezbe öltözött táncos tölti be a teret: rituális táncot járnak, hogy Tavasz istennek feláldozzanak egy szüzet, aki halálba táncolja magát. A letisztult és minimalista látványt az „égből” hulló vízzel teszik drámaivá és emlékezetessé. A felgyülemlő víz tükrén, mintha gyönyörű hattyúk suhannának a színpadon.
Zseniális és felejthetetlen koreográfia, letisztult látványvilág és óriási szenvedély jellemezte az estét.
 
Fialka Barbara
 
 
több fotó itt található: www.facebook.com/media/set/
 
Fotók: Tót Rózsa

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x