Kutatás készült a magyarok hűtlenkedéseiről!

Kelt: 2013.10.17 MTI

Kutatás készült a magyarok hűtlenkedéseiről! A magyarok többsége életében legalább egyszer már félrelépett, a hűtlenek többsége "visszaeső", és a budapestiek kezelik a leglazábban a párkapcsolataikat - többek között ezek derültek ki abból a kérdőíves felmérésből, amelyben több mint ötszáz megkérdezett nyilatkozott saját, partnere és szülei párkapcsolati hűségéről.

A viszony.hu által végzett kutatásban résztvevők közül tízből csak hárman voltak biztosak abban, hogy soha nem csalnák meg kedvesüket, azonban minden második hűtlennek vallotta magát, minden harmadik pedig több alkalommal is félrelépett már élete során. Ennek ellenére a megkérdezettek nagyobb többsége elítéli a hűtlenséget - olvasható a felmérés összegzésében.
   
A félrelépők 80 százaléka potenciális visszaesőnek számít, hiszen a hűtlenkedők közül csak minden ötödik állította magáról, hogy soha többé nem tenne ilyet.
   
A fővárosiak és a vidékiek között éles a kontraszt: a budapestieknek csupán alig negyede állítja magáról, hogy minden körülmény között hű maradna párjához, míg a kisebb településen élők körében kétszeres ez az arány.
    
Kiderül az eredményekből az is, hogy a férfiak csaknem kétharmada hisz az egész életen át tartó szerelemben és hűségben, míg a hölgyek közül csak minden második vélekedik így. Kitűnik, hogy azok, akik szüleik házasságát pozitívan értékelik sokkal inkább hajlamosak hinni a sírig tartó hűségben, mint azok, akik azt feltételezik, hogy már felmenőik is hűtlenek voltak egymáshoz.
   
Almási Kitti pszichológus szerint a személy önmagához való viszonya határozza meg, hogy képes-e tartósan monogámiában élni, a másikat és önmagát is szeretni, így aki alacsony önbecsüléssel rendelkezik, vagy szorongó, nagyobb eséllyel fordul újabb és újabb partnerek felé, akiktől megerősítést vár.
Forrás: MTI

Érdekesnek találta a cikket? Nézze meg a cikk alatti híreinket is!

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

X-Faktor 4 élő adás jegyek! Online jegyvásárlás itt!
Az X-faktor 2013 őszén újra az RTL műsorán. Az élő showban a ByTheWay, az MDC, a Fat Phoenix, Bozsek Márk, Krasznai Tünde, Danics Dóra, Szabó Ádám, Tóth Marcell, Csordás Ákos, Péterffy Lili, Eckert Anikó és Batánovics Lili lesznek láthatóak.
Mary Poppins jegyek!
Mary Poppins musical a Madách Színház műsorán. A különleges és látványos musical egész évadban látható a színházban. Így a 2013/2014 évad műsorán is. Az előadások folyamatos teltházzal mennek.
Bereczki Zoltán újra prózai szerepben! Jegyek itt!
A Függöny fel! című előadás a Centrál Színház új bemutatója lesz. Jegyárak, jegyvásárlás és további részletek egybe gyűjtve!
Poligamy musical - Magyar film musical adaptációja a Madách Színházban! Jegyek itt!
Nagy Sándor, Szente Vajk, Gallusz Niki, Oroszlán Szonja, Feke Pál, Détár Enikő, Sári Évi, Balla Eszter, Nagy Balázs lesznek a Madách Színház új musicaljének főszereplői. A Poligamy musicalre jegyek már kaphatóak!
Van Gogh Alive kiállítás - Lépj be a képbe! Jegyek és videó itt!
Budapesten a Vörösmarty téren található Váci1 Palota falai közt lesz látható a gigantikus kiállítás, ahol óriási méretben láthatjuk a képeket, amik között járkálhatunk is.
Mága Zoltán Újévi Koncert 2015 - Jegyek itt!
2015. január 1-én Mága Zoltán Újévi koncertje a Papp László Sportarénában! Jegyek és infók itt!
The Illusionists - 2013-ban az Illuzionisták Budapesten! Jegyek itt!
A The Illusionists show egy speciális előadásban 7 illuzionista áll a színpadon, akik közül mindegyik a saját közegében és eszközeivel ejtsen ámulatba, s tovább tágítsa a varázslatról alkotott véleményünket. A produkció 2013 őszén érkezik ...
Pornó és Szex Múzeum nyílt Budapesten!
Erotika Múzeum nyílt Budapesten. A múzeumba Kovi is besegített. A Goldengate-Erotika Galéria és Kiállítás kortárs képzőművészek, és erotikát kedvelő lelkes civilek összefogásával valósulhatott meg.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x