Hetedhét Játékfesztivál 2014-ben!

Kelt: 2014.05.07 KultúraInfo

Hetedhét Játékfesztivál 2014-ben! Csodamasina, hétpróba, és koncertek is várják a gyerekeket és a gyermek lelkűeket egyaránt a Hetedhét Játékmúzeum Gyermeknapi rendezvényén Székesfehérvár központjában.

Hetedhét próbatétel után minden gyermek király lehet Székesfehérváron a májusi Hetedhét Játékfesztivál hétvégéjén.

2014. május 24-25-én óriás játszótérré változik Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyerekek kedvükre választhatnak az elmélyülős, alkotós, lazítós, vagy a pörgős, nyüzsgős és zenés-hangos játékok közül. Két éve májusban nyitotta meg kapuit látogatói előtt a Hetedhét Játékmúzeum, így városunkban a gyereknap és a múzeum születésnapja immár hagyományosan egy nagy játékünnepben olvad eggyé. A Hetedhét Játékfesztivál programkínálata a legkisebbektől kezdve az örök gyerekekig mindenkinek számtalan élményt tartogat.

A Hetedhét próba, egy igazi mesefolyamon kalauzolja végig a gyerekeket, akik a mesék szokásos próbatételei által bizonyíthatják, hogy érdemesek a királyi/királynői címre.

Vendégünk lesz többek között Szalóki Ági és Gryllus Vilmos, a Kabóca Bábszínház és a MárkusZínház, a BábAkalács Bábszínház és egy óriási interaktív játéktér. Látható lesz a csodamasina Circus Mechanicus a Tintaló Cirkusztól, várjáték, közös képfestés, kézműves foglalkozások, hangszerbemutató, tálcás játékok és verklis karaoke. Aki pedig a végeláthatatlan játékáradatban elfáradt, a mesevonaton pihenheti ki magát, hogy aztán folytatódjon a móka. A jókdevről a színpadon a Zabszalma és az Iszkiri együttes gondoskodik. A legkisebbek birodalmát a a Városháza udvarán alakítjkák ki a szervezők, ahol bele lehet kóstolni babazenés és mozgásművészeti foglalkozásokba is.

Mindeközben a Hetedhét Játékmúzeum további játékra hívja látogatóit. A fesztivál két napja alatt egyetlen karszalaggal korlátlanul látogatható a múzeum, ahol a rendkívül értékes gyűjtemény vitrinjei, fiókjai feladatokat, játékokat, plusz információt is rejtenek. Ezért a karszalagért cserébe csak annyit kérnek a múzeumban, hogy a gyerekek vigyék magukkal kedvenc játékukat egy fotózásra, és meséljenek róla.

Érdemes elolvasni a kapcsolódó cikkeinket is!

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Top Gear Live Show Budapesten! Jegyek itt!
A jegyvásárlás már elindult a Top Gear Live Show 2 előadására. A budapesti előadások a Papp László Budapest Sportarénában lesznek. Az Aréna ad otthont a látványos autós shownak.
Flippermúzeum Budapesten! Jegyek itt!
Magyarország első és Európa legnagyobb, folyamatosan működő interaktív flipper kiállítása. 130 gépet próbálhat ki a látogató a kiállításon. A kiállítás egész évben nyitva tart.
A HÉT KIS VÉLETLEN MÁJUS 20-ÁTÓL A MOZIKBAN
Gothár Péter legújabb filmjét május 13-ától már előjátsszák a filmszínházak
A MONARCHIA OPERETT ELŐADÁSA
A MONARCHIA OPERETT ELŐADÁSA Huszka Jenő – Szilágyi László Sissi, a magyar királyné (Erzsébet) operett két részben

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x