Nem a Messiás musical Miskolcon - Jegyvásárlás itt!

Kelt: 2015.09.02 kovacsad

Nem a Messiás musical Miskolcon - Jegyvásárlás itt! A Monthy Python 46. születésnapja alkalmából 2015-ben az előadás végre Magyarországon is bemutatkozott, egy szimfonikus zenakar, nagy létszámú kórus, neves szólisták és különleges vendégek közreműködésével Budapesten. 2015. október 31-én Pécsen a Kodály Központban, míg 2015. november 15-én Miskolcon a Generali Arénában lesz látható az előadás.

A Nem a Messiás az új Monthy Python musical a legendás Brian élete című film alapján készült. 2009. október 23-án ezzel a darabbal ünnepelte a Monthy Python társulat a 40. születésnapját a londoni Royal Albert Hall-ban a BBC Szimfonikus Zenekar és Kórus, neves opera szólisták valamint az összes, még élő Monthy Python tag (Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones and Terry Gilliam) közreműködésével, telt ház előtt hatalmas sikerrel. Az előadás anyaga DVD-n is kiadásra került.

A "Nem a Mesiás" egy humoros oratórium, ami a "Brian" élete" Monthy Python remekműnek a feldolgozása, egyfajta paródiája Handl Messiás című szerzeményének. Zenei stílusok között ugrál, műfaját tekintve Idle "baroque 'n' roll"-ként definiálja. Gyakorlatilag egy "pastiche", amelyre jellemző, hogy egymástól eltérő zenei műfajok, elemek keverednek a műben parodisztikus céllal. Így fér meg teljes egységben egymás mellett a velszi himnusz, a country, doo-wop, hip hop, a görög kórus és Bob Dylan."

A Monthy Python 46. születésnapja alkalmából 2015-ben az előadás végre Magyarországon is bemutatkozott, egy szimfonikus zenakar, nagy létszámú kórus, neves szólisták és különleges vendégek közreműködésével Budapesten.

2015. október 31-én Pécsen a Kodály Központban, míg 2015. november 15-én Miskolcon a Generali Arénában lesz látható az előadás. 

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Szereplők:
Judith: Heiter Melinda – szoprán (Magyar Állami Operaház)
Mandy Cohen: Janza Kata – mezzoszoprán (Budapesti Operettszínház)
Brian Cohen: Homonnay Zsolt – tenor (Budapesti Operettszínház)
Stan/Loretta, Ben: Hajdú Steve – bariton (Madách Színház)
Reg, Fikusz Kukisz: Pintér Dömötör – basszus (Magyar Nemzeti Énekkar)

Szövegkönyv és dalszöveg: Eric Idle 
Zene: John Du Prez és Eric Idle 
Eredeti forgatókönyv: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin 
Fordította: Bottka Sándor Mátyás
 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Szekeres Adrien Ajándék koncert az Arénában 2015-ben! Jegyek itt!
2015. december 28-án a Papp László Budapest Sportaréna színpadán lesz látható Szekeres Adrien koncertje. A szimfonikus nagykoncertre a jegyvásárlás elindult.
Habana Social Club koncertturné 2015 - Jegyek itt!
A turné állomásai Budapest, Dunaújváros, Nagykanizsa, Keszthely, Eger, Veszprém
Cinemusic filmzenei koncert 2015-ben a MÜPA-ban - Jegyek itt!
A Cinemusic 2015-ös koncertjére már kaphatók a jegyek!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x